Φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος και μαλλιών

Φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος και μαλλιών

Καθώς το φθινόπωρο έχει πλέον μπει για τα καλά, ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς και να ορίσεις διαφορετικά τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών σου. Με τον καταιγισμό των πληροφοριών που δέχεσαι βέβαια σχετικά με το skincare αλλά και την πληθώρα των τεχνικών ομορφιάς και προϊόντων νιώθεις κάπως χαμένη με το τι τελικά πρέπει να κάνεις, το καταλαβαίνουμε απόλυτα! Κι όμως, χαλάρωσε και θα δεις ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο φαντάζεσαι. Αρκεί να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τις ανάγκες σου, να λάβεις τις σωστές συμβουλές, να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα στα προϊόντα που έχεις ήδη στην κατοχή σου και να κρατήσεις αυτά που όντως θα χρησιμοποιήσεις.

Και τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται η επιδερμίδα σου μετά το καλοκαίρι; Μετά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, το δέρμα και τα μαλλιά χρειάζονται επιπλέον φροντίδα για να προσαρμοστούν σε πιο δροσερές καιρικές συνθήκες όπως ο άνεμος και η βροχή. Η αλλαγή του κλίματος μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, θαμπάδα και έλλειψη ενυδάτωσης, επομένως είναι απαραίτητο να προσαρμόσεις την καθημερινή ρουτίνα σου για βέλτιστη προστασία και διατήρηση της υγρασίας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε κάποια βασικά tips και κανόνες για να προσαρμόσεις το δέρμα και τα μαλλιά σου στις δεδομένες συνθήκες καιρού.

  1. Χτίσε τη δική σου ρουτίνα

Θέλεις λοιπόν να χτίσεις μια φθινοπωρινή skincare ρουτίνα αλλά δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις; Το πρωταρχικό βήμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσδιορίσεις τον τύπο του δέρματός σου. Ενδεχομένως να χρειαστεί και η βοήθεια ενός δερματολόγου. Εξάλλου, ο Οκτώβρης είναι ένας μήνας αναπροσαρμογής και μία πολύ καλή ευκαιρία να κλείσεις το ραντεβού σου! Κάτι επίσης πολύ ωφέλιμο θα ήταν να κλείσεις ένα ραντεβού για καθαρισμό προσώπου, τον καθιερωμένο του φθινοπώρου όπως πιστεύουμε στην Annita P. Ο ειδικός θα δει το δέρμα σου, θα αναγνωρίσει τις ανάγκες του και θα εφαρμόσει τις κατάλληλες θεραπείες που θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, αλλά και το σμήγμα που θα έχει συσσωρευτεί. Να θυμάσαι πως τα προϊόντα δεν απορροφώνται με το σωστό τρόπο όταν το δέρμα σου είναι ξηρό και αφυδατωμένο.

Μια βασική ρουτίνα περιλαμβάνει συνήθως καθαρισμό, τόνωση, ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία. Θυμήσου τον κανόνα ότι ξεκινάς πάντα από τα πιο λεπτόρρευστα σε υφή προϊόντα ενώ προτιμάς τις πιο πλούσιες υφές το βράδυ.

  1. Αλλαγή στο προϊόν καθαρισμού του προσώπου

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, ο ξηρός αέρας μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα σου τα φυσικά έλαια, αφήνοντάς το αφυδατωμένο. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να επιλέξεις ένα απαλό, ενυδατικό καθαριστικό που θα θρέφει το δέρμα χωρίς να το ξηραίνει υπερβολικά. Καθαριστικά με βάση την κρέμα ή το λάδι είναι ιδανικά για αυτή την εποχή καθώς καθαρίζουν πολύ καλά, διατηρώντας παράλληλα την επιθυμητή υγρασία. Στη συλλογή μας θα βρεις το πολυαγαπημένο Black Diamond Cleanser, ένα έλαιο καθαρισμού που ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδων και αφήνει το δέρμα  ελαστικό, λαμπερό και ανανεωμένο.

  1. Απολέπιση

Με την εμφάνιση της έντονης υγρασίας το δέρμα σου μπορεί να συσσωρεύει πιο γρήγορα νεκρά κύτταρα, οδηγώντας σε θαμπή εμφάνιση. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ενσωματώσεις  τις μάσκες σε οποιαδήποτε μορφή για επιπλέον ενυδάτωση, καθαρισμό πόρων ή άλλες δράσεις. Η Face Mask της Annita P. θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη όλο το χειμώνα, αφού εμπεριέχει συστατικά, όπως άμυλο ρυζιού, άργιλο Bentonite και καολίνη, ιδανικά για να απομακρύνουν τις τοξίνες και το σμήγμα από το πρόσωπο.

  1. Μην παραλείπεις το αντηλιακό σου ούτε στιγμή

Στην Annita P. το έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε! Παρόλο που η ένταση του ήλιου μειώνεται το φθινόπωρο, οι επιβλαβείς ακτίνες UV εξακολουθούν να υπάρχουν. Προστάτεψε το δέρμα σου και συνέχισε να χρησιμοποιείς αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30, μην το θεωρείς σε καμία περίπτωση ασήμαντο. Ειδικότερα, η Tinted Sun Cream της συλλογής μας θα σε ενθουσιάσει για καθημερινή χρήση και θα σου λύσει τα χέρια. Πρόκειται για ένα προϊόν που συνδυάζει την πρωτοποριακή αντηλιακή προστασία με την ενυδάτωση και τη φυσική λάμψη. Προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες UVA & UVB, ενώ παρέχει ομοιόμορφο τόνο με φυσικό τελείωμα που διαρκεί.

Αναφορικά με την περιποίηση των μαλλιών σου, είναι κάτι το οποίο απαιτεί επίσης ιδιαίτερη προσοχή. Το φθινόπωρο εκτός από την επιστροφή στη ρουτίνα και την καθημερινότητα φέρνει συνήθως μαζί του και την τριχόπτωση. Παρόλα αυτά, για να σε καθησυχάσουμε, να ξέρεις πως αυτό δεν είναι μόνο δικό σου πρόβλημα! Επιπλέον, καθώς η θερμοκρασία σταδιακά πέφτει, στοιχεία όπως ο άνεμος, η βροχή αλλά και η θέρμανση σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα μαλλιά σου, προκαλώντας αφυδάτωση, φριζάρισμα και ξερές άκρες.

  1. Χρήση ενυδατικού σαμπουάν και μάσκας μαλλιών

Φέτος σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επενδύσεις σε ένα ποιοτικό σαμπουάν και μία μάσκα μαλλιών με ενυδατικές ιδιότητες για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου απαλά και μεταξένια. Το Shampoo New Technology της συλλογής μας, εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ και κερατίνη, αποκαθιστά την υγρασία και χαρίζει όγκο και λάμψη ακόμη και στα πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά. Η μάσκα μαλλιών μας είναι κι αυτή εμπλουτισμένη με πολύ ωφέλιμα συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ, κερατίνη, πρωτεΐνες σιταριού και βιολογικό εκχύλισμα φύλλων ελιάς. Χαρακτηριστικό της είναι ότι διεισδύει στους θύλακες της τρίχας, παρέχει βαθιά ενυδάτωση, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και αφήνει τα μαλλιά ελαστικά, λαμπερά και με ένα υπέροχο άρωμα.

  1. Απόφυγε τα εργαλεία θερμότητας styling & κάνε τακτικές θεραπείες

Επειδή ο καιρός κρυώνει και το να χρησιμοποιείς πιστολάκι για στέγνωμα είναι κάτι σαν αναγκαίο κακό, προσπάθησε τουλάχιστον να μειώσεις τη χρήση των υπόλοιπων εργαλείων, όπως ισιωτική ή ψαλίδι για μπούκλες. Επίλεξε χτενίσματα που δεν χρειάζονται θερμότητα ή τουλάχιστον υιοθέτησε στη ρουτίνα σου θερμοπροστατευτικά προϊόντα και λαδάκια για φουλ ενυδάτωση. Το ήξερες ότι η Annita P. διαθέτει το Hair Oil, ένα must-have λαδάκι με εξαιρετικά συστατικά, όπως κερατίνη, argan oil, καστορέλαιο, λάδι καρύδας και έλαιο σησαμιού; Το συγκεκριμένο προϊόν θρέφει σε βάθος, αναπλάθει και αναδομεί την τρίχα, παρέχοντας προστασία, απαλότητα και λάμψη.

Επιπρόσθετα, καλό θα ήταν να επισκέπτεσαι εφόσον έχεις τη δυνατότητα τακτικά το κομμωτήριο που εμπιστεύεσαι. Το συχνό κόψιμο της ψαλίδας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, εάν θέλεις να διατηρείς τα μαλλιά σου πλούσια και λαμπερά. Οι κατάλληλες θεραπείες ανάλογα με τις ανάγκες σου είναι επίσης κάτι το οποίο θα σε βοηθήσει πολύ και θα σου χαρίσει τα μαλλιά που πάντοτε ήθελες!

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως τίποτα δεν θα λειτουργήσει σωστά, εάν δεν υπάρχει συνέπεια. Χρειάζεται πολλή υπομονή, ώστε να δίνεις στα προϊόντα το χρόνο να δράσουν και να φανούν τα αποτελέσματα.