Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου και τι μπορείς να κάνεις; Ένα αιώνιο πρόβλημα!

Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου και τι μπορείς να κάνεις; Ένα αιώνιο πρόβλημα!

Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου και τι μπορείς να κάνεις; Ένα αιώνιο πρόβλημα!

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία εκείνων που παραπονιούνται ότι τα μαλλιά τους δεν μακραίνουν με τίποτα; Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν το ίδιο διαχρονικό θέμα και δυσανασχετούν, καθώς βλέπουν τις άκρες της τρίχας τους να φθείρονται, να χωρίζονται στα δύο και να λεπταίνουν, κάνοντας έτσι τα μαλλιά να χάνουν την πυκνότητά τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά δεν μακραίνουν, αλλά και λύσεις για να βελτιώσεις αυτή την κατάσταση.

Η Annita P. θα είναι και πάλι δίπλα σου σε αυτό το ταξίδι, καθώς έχει να σου προτείνει από τη συλλογή της τις πιο ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές λύσεις, ώστε να διατηρείς τα μαλλιά σου υγιή και ενυδατωμένα, και να αναπτύσσονται ομοιόμορφα με φυσιολογικό ρυθμό.

Ας δούμε τι πραγματικά επηρεάζει τα μαλλιά

Τα γονίδια: το οικογενειακό ιστορικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ποιότητα και την κατάσταση των μαλλιών. Το γονίδιο της τριχόπτωσης μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά. Εάν οι γονείς σου έχουν λεπτά ή αραιά μαλλιά ή τους πέφτουν, τότε είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι απ’ όλα αυτά και σε σένα.

Η ηλικία: ο κύκλος ζωής της τρίχας μικραίνει όσο μεγαλώνουμε. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση παρουσιάζουν τριχόπτωση ως απόρροια των ορμονικών αλλαγών, ενώ στους άντρες παρατηρείται σταδιακή λέπτυνση της τρίχας.

Κακή διατροφή και ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών: ακριβώς όπως το σώμα σου, έτσι και τα μαλλιά σου χρειάζονται την κατάλληλη θρέψη για να ανθίσουν. Η έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη διατήρηση υγιών μαλλιών.

Κακές συνήθειες περιποίησης μαλλιών: το ταξίδι προς τα μακρύτερα μαλλιά ξεκινά με τα βασικά - τη ρουτίνα περιποίησής τους. Συχνά, υποβάλλουμε τα μαλλιά μας σε σκληρές θεραπείες και παραμελούμε τις θεμελιώδεις ανάγκες τους. Το υπερβολικό πλύσιμο, η υπερβολική χρήση εργαλείων styling με θερμότητα, αλλά και η χρήση λανθασμένων προϊόντων μπορούν να συμβάλουν στο σπάσιμο και να εμποδίσουν την ανάπτυξη.

Τι λοιπόν περνάει από το δικό σου χέρι και με ποιους τρόπους θα πετύχεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα;

  • Απόφυγε τη θερμότητα! Περιόρισε τη χρήση των εργαλείων θερμότητας όσο περισσότερο μπορείς. Επιπλέον, πριν από κάθε χρήση φρόντισε να περνάς από τα μήκη και τις άκρες ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν.
  • Χτένιζε προσεκτικά τα μαλλιά σου. Πάρε τη βούρτσα ή τη χτένα και άρχιζε να χτενίζεις τα μαλλιά τούφα-τούφα και από κάτω προς τα πάνω. Κάνε πολύ απαλές κινήσεις, μην τα τραβάς και μην ξεμπερδεύεις βιαστικά και άγαρμπα τους κόμπους. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις το σπάσιμο της τρίχας και την ψαλίδα!
  • Τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Αν έχεις στόχο να μακρύνεις τα μαλλιά σου, χρειάζεται να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου ανά 6-8 εβδομάδες περίπου. Έτσι, αφαιρείται η ψαλίδα, προλαμβάνεται και αντιμετωπίζεται το σπάσιμο της τρίχας, και τα μαλλιά φρεσκάρονται και φαίνονται πιο υγιή.
  • Διασφάλισε μια καλά ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες. Εάν χρειάζεται, εξέτασε και την περίπτωση συμπληρωμάτων για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά.
  • Επένδυσε σε ποιοτικά σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης. Τα μαλλιά σου χρειάζονται την κατάλληλη κούρα για να είναι ενυδατωμένα και υγιή – να θυμάσαι ότι η ξηρότητα είναι μια από τις αιτίες που προκαλούν ψαλίδα και σπασμένες άκρες. Εφάρμοσε τη μάσκα κατά μήκος των μαλλιών μετά από κάθε λούσιμο, άφησε για 3-5 λεπτά και ξέβγαλε με άφθονο νερό. Επιπλέον, χρησιμοποίησε ένα πολύ καλό λάδι, 1-2 δόσεις, είτε σε νωπά, είτε σε στεγνά μαλλιά και άπλωσε το σε όλο το μήκος της τρίχας, για περισσότερη ενυδάτωση και αναδόμηση. Τέλος, για μεγαλύτερη φροντίδα, μπορείς καθημερινά να χρησιμοποιείς ένα μαλακτικό σπρέι, το οποίο θα κάνει πιο εύκολο το χτένισμα και θα προσφέρει όγκο και λάμψη.

Στην Annita P. θα βρεις την απόλυτη σειρά περιποίησης μαλλιών που αποτελείται από 4 επαναστατικά προϊόντα, το Shampoo New Technology, την Hair Mask, το Hair Oil, και το Instant Spray!

Τα προϊόντα περιέχουν ειδική σύνθεση με υαλουρονικό οξύ και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση, τόνωση, θρέψη της τρίχας σου και θα αλλάξουν ριζικά τις συνήθειες που είχες ως τώρα. Είσαι μάλιστα πολύ τυχερή, καθώς αυτή την περίοδο τρέχει μία ανεπανάληπτη προσφορά, με το σαμπουάν και την μάσκα μαλλιών, τα οποία μπορείς να προμηθευτείς μόνο στα 22,00€! Κάνε πραγματικότητα το όνειρό σου για υγιή, μακριά μαλλιά. Ξεκίνα με Annita P. από σήμερα!